Internet w komórce poprzez połączenie PORT IRDA -> KOMPUT

Temat w 'Problemy' rozpoczęty przez Sotery, 07.03.2008.

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.
  1. Sotery

    Sotery Świeżak

    Dołączył:
    30.10.2007
    Wiadomości:
    19
    Otrzymane lajki:
    0
    Chodzi o to, że chciałbym pograć sobie z kumplem w jakąś grę Multiplayer przez GPRS (jeszcze zastanawiamy się w jaką), chodzi coś via TibiaME...

    Problem w tym, że nie za specjalnie chce nam się wydawać kasę na opłaty za neta :roll:, więc chcielibyśmy się podłączyć do komputera i to dzięki niemu mieć internet w komórce. Wiem, że jest to możliwe, ponieważ znalazłem kiedyś nawet artykuł mówiący jak coś takiego zrobić - tylko, że przez Bluetooth, a mi jest potrzebne to przez podczerwień.

    Jeśli ktoś zna jakiś sposób, to bardzo proszę o odpowiedz...

    PS. Do jednego komputera chciałbym podłączyć 2 telefony, więc piszcie też, czy opisany przez was sposób działa na jeden, czy dwa telefony...


    ------{[#EIDT#-#07.03.2008#-#19.40#]}--------------------------------------------------------------------------------------

    To inny temat niż kiedyś znalazłem, ale i tak tylko przez Bluetooth... - (Przejdz na stronę >> Kliknij <<)
     
  2. Google AdSense Reklama



    by ukryć wszystkie reklamy.
  3. mateuszsony23

    mateuszsony23 Świeżak

    Dołączył:
    16.11.2007
    Wiadomości:
    26
    Otrzymane lajki:
    0
    A wie ktos jak to zrobic przez Bluetooth
     
  4. Eddy

    Eddy Forumowicz

    Dołączył:
    03.03.2008
    Wiadomości:
    74
    Otrzymane lajki:
    0
    Sotery , nawet jeśli dało by się przez irde to pewnie wolno by chodziło i byly by lagi tak mi się wydaje... i potrzebowalbys dwa porty irda ;]
     
  5. Sotery

    Sotery Świeżak

    Dołączył:
    30.10.2007
    Wiadomości:
    19
    Otrzymane lajki:
    0
    W sumie i racja, więc potrzebne by mi było też coś takiego przez kabel USB (albo tylko przez sam kabel USB, bo posiadam owe 2 kable)...
     
  6. lollo

    lollo Świeżak

    Dołączył:
    10.03.2008
    Wiadomości:
    1
    Otrzymane lajki:
    0
    Polecam pakiet ery za 5 zł 5mb w gprs. A za każde następne 100kb 0,10zł. Ale nie słyszałem nigdy o graniu pzrze gprs, co najwyżej bluetooth.
     
  7. karol152

    karol152 ..::Master::..

    Dołączył:
    08.12.2007
    Wiadomości:
    2,790
    Otrzymane lajki:
    171
    Nie spotkałem się osobiście z takim czymś. Może na telefony z symbianem jest takie coś a i raczej irda jest wolniutka użyj kabla USB :mrgreen:
     
  8. Sotery

    Sotery Świeżak

    Dołączył:
    30.10.2007
    Wiadomości:
    19
    Otrzymane lajki:
    0
  9. Artunio_vip

    Artunio_vip Początkujący

    Dołączył:
    18.02.2008
    Wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    2
    Myślę że do tych operacji konieczny jest symban
     
  10. Dawid505

    Dawid505 Forumowicz

    Dołączył:
    14.08.2008
    Wiadomości:
    30
    Otrzymane lajki:
    0
    A ja uważam że taka gra przez irde sprawiała by więcej kłopotów niż przyjemności bo z irdymusisz miec cały czas na czujniku irdy a przez bt nie.
     
Podobne tematy
Forum Tytuł Data
Problemy Zjadło mi 60 zł po wykorzystaniu pakietu na internet 03.05.2014
Problemy Brak internetu. 11.04.2011
Problemy problem z internetem era 10.04.2011
Problemy Internet HTC HD2 23.12.2010
Problemy GG nie łączy z internetem 01.07.2009

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.

Poleć tę stronę